Bruidskeuze (Grimm Story)

Vandaag is jullie vertrouwde theemomentje weer voorzien van een wekelijkse sprookjesafbeelding, aansluitend op de sprookjes van Grimm die Waterval Vertelfestival dagelijks blogt op Facebook.

Waterval Vertelfestival is een evenement tijdens Zwolle Unlimited dat plaatsvind op 1 t/m 5 juni door de gehele stad Zwolle. Vandaag heb ik het beeldmateriaal verzorgd bij het korte en moraliserende verhaal ‘Bruidskeuze’.

Er was eens een jonge herder; hij wilde gaan trouwen en hij kende drie zusters, en de één was nog mooier dan de ander; de keus was moeilijk en hij kon maar niet besluiten om één van hen te nemen.
Toen vroeg hij zijn moeder om raad; en zij zei: “Nodig ze alle drie uit en zet ze een stuk kaas voor; dan moet je goed opletten, hoe ze hem eten.”
Dat deed de jongeman; maar de eerste hapte de kaas met korst en al op; de tweede sneed inderhaast de korst ervan af, maar in haar haast liet ze er nog heel wat aan zitten en gooide dat ook weg; de derde sneed het korstje zorgvuldig weg, niet te veel en niet te weinig. Dat vertelde de herder aan zijn moeder, en zij zei: “Neem jij die derde tot vrouw.” Dat deed hij, en hij had een tevreden en gelukkig leven met haar.

Advertenties

2 thoughts on “Bruidskeuze (Grimm Story)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s